Slibesten korn 1000/6000
Vådslibestenen har som bekendt en lang historie og bruges til at slibe knivene skarpe.
Som bekendt bliver dine køkkenknive sløve med tiden, og skal slibes, så den igen bliver til en skarp køkkenkniv. Den bedste måde at slibe køkkenknive på er med en våd slibesten. Der kan tilkøbes en vinkelguide, som hjælper dig med at ramme de 15 grader som er bedst.
Slibestenen er et fantastisk redskab at have i sit køkken, hvis du har et ønske om at passe godt på dine knive og beholde dem i en hel levetid. Slibestenen, eller vådstenen, som de også kaldes, giver helt utroligt skarpe knive – og hvis du sliber dine knive hver anden måned, så kan du være sikker på en god oplevelse i køkkenet.
NB. Der findes forskellige sten, der alle har forskellige kornværdier.
En lav kornværdi giver en grovere slibning, mens en høj kornværdi giver en flot polering og finish.
Vores sten har to sider med forskellige kornværdier – hvor du kan vælge imellem korn 1000 eller korn 6000.
Den er således fremragende at bruge til at slibe hak og uregelmæssigheder på en beskadiget knivkant.
Det giver også en grundlæggende skarphed til meget kedelige og trætte knive.
En kniv, der allerede har en glat kant og relativt god grundlæggende skarphed, skal slibes direkte på korn 6000.
Vådstenen skal gennemblødes i ca. 10 minutter inden brug. Læg den derfor i skål med vand inden brug hver gang.
Derefter er du parat til et perfekt sliberesultat.
Vores knivaftrækker kan også bruge til slibning, og er typisk en lettere og hurtigere måde og holde en kniv skarp på.
Den kan dog ikke tage beskadige knive med hak i f.eks.